12
Μαρ.
11

Πρόταση για… ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Προταση του ..galaxiako.blogspot.com

(Αν σήμερα φαίνεται αδύνατο… αύριο θα είναι άλλη μια χαμένη ευκαιρία.)

Η χρεοκοπία και η γύμνια των σημερινών πολιτικών κομμάτων-σχηματισμών στην Ελλάδα έχει αποκαλυφθεί πλήρως. Η ανικανότητα σε συνδυασμό με την διαπλοκή τα οδήγησαν στην απαξίωση και ανυποληψία το δε λαό και τη χώρα την βύθισαν στο τέλμα και το αδιέξοδο.

Θα θέλαμε όλοι ένα φορέα καθαρό, πατριωτικό, δημοκρατικό που να μπορεί να επεξεργάζεται προτάσεις-λύσεις, να γεννά πολιτική με προοπτικές, να απεγκλωβίζει παραγωγικές δυνάμεις, να μπορεί να αξιοποιεί τον εγχώριο πλούτο με σύνεση, να αξιοποιεί τις δυνατότητες του τόπου και του λαού και να τις θέτει στην υπηρεσία του λαού και όχι των Μονοπωλίων. Ένα φορέα ικανό να χαράζει εξωτερική και εσωτερική πολιτική με συγκεκριμένο ρεαλιστικό τρόπο που να έχουν συνέχεια και διάρκεια με ανάλογες τακτικές και στρατηγικές.

Εδώ και 37 χρόνια έγιναν απόπειρες από πολλούς ουτοπιστές να στήσουν κόμμα-φορέα κατά πως νόμιζαν. Από το ΚΟΔΗΣΟ (Ζίγδη)και την Ένωση Κέντρου (Μαύρου), ο Τρίτσης, ο Μάνος, Ο Αβραμόπουλος, ο Σαμαράς, ο Τσοβόλας, Η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης, ο Κουβέλης, Ο Αλαβάνος, ο Μίκης Θεοδωράκης.*, και πολλές Αριστερές μικροομάδες… Δεν είναι τυχαία η αποτυχία τους. Δεν γίνεται φορέας ούτε με παρθενογένεση, ούτε με μια «φίρμα- όνομᨻ όποιο κι αν είναι. Δεν γίνεται χωρίς καθαρή προοπτική και στόχους. Δεν γίνεται χωρίς πρόταση εξουσίας και απαντήσεις στα τρέχοντα προβλήματα του λαού. Οι συνθήκες της εποχής του Μωυσή δεν υπάρχουν σήμερα και δεν μπορούμε να κάνουμε εδώ διαλεκτική πλήρη ανάλυση του φαινομένου γιατί τότε θα γράφαμε βιβλίο κι όχι άρθρο.

Έχουμε προτείνει και παλιότερα την δημιουργία μιας Ενωμένης Δημοκρατικής Αριστεράς ή Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς, δεν ενδιαφέρει ο τίτλος αλλά η ουσία…και άλλο μπορεί να είναι το όνομα. Το ζήτημα είναι λοιπόν ποιοι θα στήσουν αυτό το φορέα;

Εμείς ως ομάδα δεν δηλώνουμε τίποτε πέρα από την ύπαρξη 5 ατόμων που θέλουν να γίνει κάτι τέτοιο, ούτε κόμμα ούτε απόκομμα, ούτε ότι εμείς θα βγάλουμε τις θέσεις του νέου φορέα αλίμονο!. Έχουμε σηματοδοτήσει μια μικρή παρουσία και δηλώνουμε εκτός συστήματος για να δείξουμε ότι δεν έχουμε φραγμούς ,ενδοιασμούς, μικροσυμφέροντα, αλλά είμαστε πέρα για πέρα ρεαλιστές και όχι ουτοπιστές. Έχουμε επικρίνει και κόμματα και πρόσωπα πολιτικά, και απόψεις και θέσεις και μάλιστα δρυμητατα… αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα. Είμαστε έτοιμοι να συνυπάρξουμε σε ένα νέο φορέα με προοπτική… δεν μπορεί να περιμένουμε να συμφωνούμε σε όλα… δεν πρέπει να κρατάμε λογαριασμούς και γινάτια! Είμαστε έτοιμοι να συνυπάρξουμε με την Παπαρήγα, τον Τσίπρα ,Τον Παπανδρέου!!! Σε τέτοια κατεύθυνση κι ας τους έχουμε ψάλει τα εξαμάξης.

Η πραγματικότητα λοιπόν λέει ότι χωρίς το μεγάλο μέρος του ΚΚΕ (μακάρι και ολόκληρο), το 60% των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, το 80% του σημερινού ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς του Κουβέλη, ανένταχτα στελέχη και δυνάμεις που αγγίζουν μέχρι και το Κέντρο με την καθιερωμένη ορολογία… κανένας λαϊκός υγιής φορέας-κόμμα-κίνημα δεν μπορεί να στηθεί με προοπτική εξουσίας και με πρόγραμμα φιλολαϊκό που να απαντά και να λύνει τα μεγάλα προβλήματα του Ελληνικού λαού. Οι δομή των υπαρχόντων κομμάτων και η πλεγματική σχέση τους με το συνδικαλισμό, σωματεία, συνεταιρισμούς, Δήμους, Νομαρχίες-Περιφέρειες, συλλόγους κ.λ.π. είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την απελευθέρωση επαρκών δυνάμεων για τη δημιουργία νέου φορέα… Ο εμβολισμός των κομμάτων είναι αδύνατος από οποιονδήποτε νέο φορέα… τόσο απλά… αναφέραμε πιο πάνω τις απόπειρες που απέτυχαν. Αν δεν βγούμε όλοι έξω από τα κόμματα να αφουγκραστούμε την κοινωνία (62%αποχή από τις εκλογές!) , αν δεν πιστέψουμε ότι μπορεί να γίνει αρκεί να υπάρξει η καλοπροαίρετη διάθεση ,αν δεν βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας τότε τίποτε δεν θα γίνει.

Ο νέος φορέας λοιπόν πρέπει να γίνει από δοκιμασμένα στελέχη όλων των παραπάνω χώρων που είναι αναγνωρίσιμα στο λαό και που έχουν μια έντιμη γενικά διαδρομή χωρίς ιδιαίτερες σκιές. Όλοι δεν μπορεί να εγκρίνουν όλους αλλά το σύνολο πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη, ελπίδα, σιγουριά μα προ πάντων θέσεις-άξονες κατ` αρχήν και πρόγραμμα –μπούσουλα στη συνέχεια. Είχαμε προτείνει στο Μίκη Θεοδωράκη να κάνει ένα ξεκίνημα… αλλά κατά την γνώμη μας έγινε μισό δεν έγινε αυτό που περιμέναμε και γιαυτό είμαστε και προβληματισμένοι και βλέπουμε πολύ δύσκολο το εγχείρημα. Θα μπορούσε είπαμε ο Μίκης ή ένα άλλο στέλεχος να καλέσει ονομαστικά 50-60 στελέχη από όλους τους χώρους και να ανοίξει ένας διάλογος-προβληματισμός για το πώς θα μπορούσαμε να βγούμε από το πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό αδιέξοδο. Επειδή βρίσκεται η χώρα μας σε τραγική κατάσταση όσο καθυστερεί μια τέτοια πρωτοβουλία βυθιζόμαστε ακόμα πιο πολύ. Έχουμε από το παρελθόν παραδείγματα όταν μέσα στη Γερμανική κατοχή έγινε το ΕΑΜ δεν φαντάζεται κανείς ότι ήταν πιο εύκολο τότε να βρεθούν μαζί Ο Τσιριμώκος, ο Γ, Παπανδρέου, το ΚΚΕ και τόσοι άλλοι …άσχετα αν μετά με τους Άγγλους πράκτορες φτάσαμε σε εμφύλιο. Για τον εμφύλιο δεν φταίει η ύπαρξη του ΕΑΜ αλλά των Άγγλων…. Γιατί λοιπόν σήμερα να μη μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο;

Πιστεύουμε ότι άλλη λύση για τον τόπο και το λαό δεν υπάρχει στον ορίζοντα και ότι ίσως μπορούμε ακόμα να προλάβουμε ανεπανόρθωτες εθνικές τραγωδίες… ο νοών νοήτω.

Πιστεύουμε ότι η κατάσταση της χώρας είναι τόσο τραγική και δύσκολη που χρειάζεται επειγόντως μια συμμαχία ουσίας των ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ και ο Μίκης θα μπορούσε να γίνει ο καταλύτης μιας τέτοιας προοπτικής ,όσο ανέφικτη και να ακούγεται είναι η μοναδική διέξοδος. Σίγουρα κάποιοι θα πουν ότι αυτά είναι όνειρα… αν λοιπόν αυτό είναι όνειρο τότε κάποια μέρα πολύ σύντομα θα ξυπνήσουμε όλοι πολύ άσχημα και σε τραγικές για το λαό μας συνθήκες.

* Ο Μίκης θα μπορούσε να ενώσει όλο το φάσμα της Αριστεράς… ετσι νομίζουμε.

Galaxiako.blogspot.com 10/03/2011


0 Responses to “Πρόταση για… ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Τζουμέρκα – Αθαμανικά

e-mail:diaskronos@gmail.com

Μαρτίου 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Visitors

Αφροδίτη της Μήλου

Οι επισκεπτες του blog

  • 13.004

Γέφυρα Ρίο-Αντίριο

δεξί κλικ για προβολή πάνω στην εικόνα Παρθενώνας

ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Βεργίνα

Ερμής του Πραξιτέλους

Πρόσφατα άρθρα

Θεά Αθηνά -Προπύλαια

Τριήρης

Επίδαυρος

Βεργίνα

Επικούρειος Απόλλων-Φιγαλεία

Πέργαμος

Τύρος

Ναός της Αθηνάς -Συρακούσες

Απολλωνία-Β.Ηπειρος

Μεσήνη-Σικελίας

Μίλητος

Ηράκλεια

Δωδώνη

Αλικαρνασός

Εφεσος-Θέατρο

Αλεξάνδρεια

Μίλητος-Θέατρο

Παλμύρα

Στρογγούλα

Κύπρος

Κύπρος-αρχαία

Σαμοθράκη

Ολυμπία-Ναός του Δία

Ηράκλεια-στήλη ροζέτας

Κνωσσός

Φαιστός

Ποσειδώνας

Ομηρική Τροία

Τάραντας

Δήλος

Κολοσός Ρόδου

Μαυσωλειο

Νάξος

Συρακούσες – Σικελίας

Αλεξάνδρεια – Βακτριανή

Θήρα-Σαντορίνη

Βακτριανή

Αρχαία Κάμειρος

Ολυνθος-Χαλκιδική

Κασσώπη – Χάονες

Μαντείο – Αχέροντα

Πέλλα – Μακεδονία

Ακράγας


Αρέσει σε %d bloggers: