03
Μαρ.
10

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Και στις πιο βάρβαρες εποχές πρέπει κάποιοι να πουν την αλήθεια…

Σήμερα  η χώρα μας βρίσκεται στα όρια χρεοκοπίας μετά τα έξι χρόνια της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία , που αφέθηκε κυριολεκτικά η Ελληνική οικονομία αλλά και η χώρα γενικότερα στα νύχια των κουμπάρων, των ημετέρων, των Τραπεζών, των golden boys, των ρετιρέ, των καρτέλ,… που ξέσκισαν καταλήστεψαν τα πάντα. Το χρέος της χώρας ειναι 1 τρις περίπου.Η διαφθορά,η εγκληματικότητα, η αποδόμηση κάθε παραγωγικού τομέα , η ανεργία, ειναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα. Το 15% περίπου των Ελλήνων έγιναν ζάμπλουτοι και το 85% ανεργοι –άστεγοι, -νεόφτωχοι. Γιαυτό ακριβώς το λόγο πρέπει:
Α)      Όσοι έκλεψαν ή κυβέρνησαν τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια…. υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές, κουμπάροι, «ευσεβείς ρασοφόροι», Τράπεζες, golden boys, παρατρεχάμενοι, τσανακογλύφτες και παρασιτόβιοι….τρωκτικά και βαμπίρ των σαλονιών ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ και να μη παριστάνουν τις μωρές παρθένες που ξαφνικά ενδιαφέρονται για τη χώρα τάχα …και τολμούν να μας κάνουν και υποδείξεις….
Β)      Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ,η ΓΣΕΕ ,η ΑΔΕΔΥ, οι «Αριστερές μικροομάδες» ,να σταματήσουν τις αδέσποτες κραυγές. Όταν τα κάθε είδους λαμόγια εκλεβαν,άρπαζαν, λεηλατούσαν το Δημόσιο χρήμα και τα Ταμεία κοιμόντουσαν…το λιγότερο που τους προσάπτω… Τώρα το οικοδόμημα ειναι αδειο δεν έχει ουτε επιπλα..ας κατέβουν λοιπόν απο τα κεραμύδια και να σπάσουν το κεφάλι τους να χτίσουν ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για την Ελλάδα και οχι να κρύβουν τις ευθήνες τους .Πολλά χρόνια τώρα δεν εχουν ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΡΌΤΑΣΗ!   Η χώραμας χρειάζεται επειγόντως πολιτικές προτάσεις μελετημένες, ρεαλιστικές,  προοδευτικές, εφικτές, που να απαντούν αναλυτικά και πειστικά στα συσωρευμένα προβλήματα μικρά και μεγάλα.Γνωρίζω την απάντηση που δίνουν! Δεν είμαστε εμείς Κυβέρνηση!!! Ισα- ισα που ο Μαρξισμός-Λενινισμός (για να θυμήσω) μιλάει για στοιχειοθετημένες λύσεις και ρεαλιστικές και οχι για συνθήματα. Σύντροφοι τα συνθήματα δεν ειναι ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ καταλάβετέτο!.

Γ)   Για την ηγεσία της ΝΔ προτείνω να πάνε όλοι σε κάποιο Μοναστήρι ενα-δύο μήνες τουλάχιστον για περισυλλογή…διότι δεν βλέπω να κατανοούν την κατάσταση που  -κυρίως αυτοί – φέραν τη χώρα μας. Οι δικές τους προτάσεις μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Δεν σκοπεύουμε να πάρουμε άλλες. Γιαυτό θα έπρεπε κ. Σαμαρά ως μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή…και οχι μόνο…λίγο σεμνά. Δεν βλέπεις κάτι άλλους όπως Μητσοτάκης, Σιμίτης, Εβερτ,  Δούκας ,Τζοχαντζόπουλος, Βερελής, Μαντέλης, Μπασιάκος ,Κοντός, Παυλίδης, Βουλγαράκης, Νεονάκης, Ρουσόπουλος, Μειμαράκης,  τουλάχιστον δεν μιλάνε…Τώρα μόνο τρώνε! Το ΛΑΟΣ  πρέπει να αποστασιοποιηθεί απο τα φασιστικά κυκλώματα και βαρίδια που συνωθούνται στα σπλάχνα του, να μας πείσει γιαυτό και μετά να κουβεντιάσουμε τις κάποιες προτάσεις που κάνει. Αλλά πρώτα η Δημοκρατία.                                                                        Τέλος πρέπει να εφαρμοσθεί μια πολιτική εξόδου από την κρίση. Να υιοθετηθεί μια πρόταση για ανάκαμψη της οικονομίας και της καταπολέμησης της Ανεργίας ,της φτώχειας, και της παρακμής…

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ προς συζήτηση:
1)
Nα μπούν εισαγγελεις και ορκοτοί λογιστές ( εν ανάγκη ξένοι )στη Βουλή ,στην ΕΡΤ, στους Δήμους ,τις ΔΕΚΟ, ΔΕΗ,τις πολεοδομίες, τους Συνεταιρισμούς, τα Δασαρχεία τους   Οργανισμους…. γιατι είναι αντρα διαφθοράς και ρεμούλας και να έχουμε αποτελέσματα στις αναθέσεις  έργων, στις πλασματικές υπερωρίες , αποζημιώσεις κ.λ.π. Επιτέλους οι καταχραστές να αποκαληφθούν και να μπουν φυλακή..μικροί και μεγάλοι.

2) Να επιστραφούν άμεσα τα 5δις ευρώ ζεστό χρήμα που ο Καραμανλής χάρισε στους Τραπεζίτες χωρίς δεύτερη κουβέντα.

3) Φορολογία μέχρι και 5% των κεφαλαίων όλων των Τραπεζών ως αντιστάθμισμα των υπέρογκων και παράνομων ποσών που εισέπρατταν δεκάδες χρόνια από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και τα υπερκέρδη,τα πανωτόκια και την ανεξέλεγκτη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων των ασφαλισμένων από ιδρύσεώς τους μέχρι την πλήρη και τελειωτική αφαίμαξή τους.

4) Φορολογία ακίνητης περιουσίας μεγαλύτερης απο 800-900 χιλ μέχρι και 5% ειτε ειναι ιδιωτική ειτε εταιρική ειτε offshore …..

5) Η εκκλησιαστική περιουσία κινητή και ακίνητη να περάσει στο Δημόσιο ολόκληρη εκτός από τους ναούς, τα μοναστήρια, και τα ιδρύματα ως κτιριακά συγκροτήματα και ένα αντίστοιχο περιβάλλοντα χώρο όπου υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό. Διαφορετικά να σταματήσει κάθε μισθοδοσία και συντάξεις των Μητροπολιτών και ιερέων κ.λ.π. καθώς και κάθε επιχορήγηση από το Δημόσιο προς εκκλησίες ,μοναστήρια κ.λ.π.

6) Να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες για όλους και να φορολογηθούν αναλόγως οι περιουσίες καθώς και τα τεκμήρια διαβίωσης.

7) Να αξιοποιηθεί η Δημόσια ακίνητη περιουσία με διαφάνεια, με διαδικασίες συμφέρουσες για το Δημόσιο και οχι με πλιάτσικο.

8)  Να καταρτιστεί εθνικό μισθολόγιο απο τον πρόεδρο Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο με στόχο να πάει ο καθένας στον πάγκο του. Δηλαδή ανώτερος μισθός 4000-4500 ευρώ και κατώτερος μισθός 1200 ,ή σύνταξη απο 1000 εως 2000 ευρώ και βέβαια με πολύ προσοχή, αξιοκρατία, απόδοση και δικαιοσύνη.. Χωρίς κανένα επίδομα και για κανέναν ,μπόνους, πριμ, ενοίκια, εκτός έδρας, συμβούλια, εκλογικά, πλασματικές υπερωρίες, στολών, καυσόξυλων…και χίλια δυο, φαιδρές δικαιολογίες για αγρίους…. εκτός απο το οικογενειακό- παιδιών, θέσης,μεταπτυχιακά και βαρέα ανθυγηεινά.

9) Να καταβληθούν ολες οι εισφορές στα Ταμεία,και το ΙΚΑ απο όλους τους ωφηλέτες…ΜΜΕ,Εφημερίδες,Επιχειρήσεις,      Δημόσιοκ.λ.π.

10)  Ιδιαίτερα για τις Ασφαλιστικές εταιρείες αμεσα πρέπει να μπουν εισαγγελείς και να    δεσμευτούν τα κεφάλαια και τα  ακίνητα διότι πάνε όλες για δήθεν  πτώχευση… αφού για χρόνια συσώρευσαν τεράστια κεφάλαια απο τις ασφαλιστικές εισφορές λειτουργώντας σαν «πιραμύδες» με  πρότυπα την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑτην “Comercial valiu” κ.λ.π.

11) Να σταματήσει άμεσα κάθε επιχορήγηση σε ποδοσφαιρικά και αθλητικά σωματεία πλην των Εθνικών ομάδων και μόνο καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων κάθε ειδουςπλήν των Δημοτικών-κρατικών –ενικών θεάτρων –μουσικής κ.λ.π..

12) Να παραχωρηθούν-πωληθούν αδειες για τις συχνότητες των ΜΜΕ-καναλιών-ραδιοσταθμών και όσοι ενδιαφέρονται να τις αγοράσουν,  διαφορετικά να κλείσουν.Ενοείτε οτι στις συμβάσεις θα περιέχεται και δεσμευτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα καθορίζεται απο το Υπουργείο Παιδείας.

13)   Τα κεφάλαια αυτά να χρησιμοποιηθούν για απόσβεση του μισού χρέους τουλάχιστον και για νέες θέσεις εργασίας Η διαχείριση των κεφαλαίων  ως ΑΕΠ να γίνεται  από συγκεκριμένα πρόσωπα με πλήρη διαφάνεια, με ελεγκτικό διακοματικο μηχανισμό μέχρι δεκάρας και ποινικές ευθύνες  απο κακούργημα ως εσχατη προδοσία και ισόβια για οποιοδήποτε μεγάλη κατάχρηση και στραβοπάτημα.

14) Να ανοίξουν άμεσα όλα τα κλειστά επαγγέλματα.
Να διατεθούν όλα τα παραπάνω κεφάλαια για Δημόσια έργα και μελετημένες παρεμβάσεις σε δυναμικούς –παραγωγικούς τομείς σε συνδυασμό με πραγματικά πράσινη ανάπτυξη με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και του μαρασμού της χώρας. Φράγματα, Ταμιευτήρες, ανεμογεννήτριες, Ηλιακά-φωτοβολταικά πάρκα,      Ουσιαστικούς ελεγχόμενους Συνεταιρισμούς (Γεωργικών, κτηνοτροφικών,Ιχθυοκαλιέργειες) με τυποποίηση προιόντων και ανταγωνιστική ποιότητα εν ανάγκη και με υποχρεοτικούς αναδασμούς σε επιλεγμένες περιοχές.
Ολα τα παραπάνω πρέπει να τα ψηφίσουν σε μια συνεδρία οι 300 της Βουλής και να αρθούν οι κάθε ειδους παραγραφές, εν ανάγκη με αλλαγή του Συντάγματος. Δεν μπορούν πλέον ουτε να κρύβονται πίσω απο το Σύνταγμα . Ολα γίνονται αν υπάρχει θεληση . Διαφορετικά να πάνε στα σπίτια τους και θα την βρούμε την άκρη.
Τέλος… όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη πρόταση…προφανώς θα εννοεί ότι οι μισοί Έλληνες πρέπει να μείνουν άστεγοι και άνεργοι.

ΕΥ.ΔΙ. 03/02/2010

http:// kiklonas.wordpress.com

Advertisements

10 Responses to “ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ”


 1. 1 Κατερίνα Χριστοδουλάκη-Κοπασάκη
  Απρίλιος 23, 2010 στο 6:15 πμ

  Όσο υπάρχει «Τσούκαλης και οι συν αυτώ»,η Ελλάδα θα «χορεύει» στους ρηθμούς της υποταγής της στα «μάστερς πλάνς» του ευρωατλαντισμού και της νεοαποικιοκρατίας. Διότι, ποιός θα ακούσει τις προτάσεις σας, μας; ή θεωρείτε ότι δεν γνωρίζει το πολιτικό σύστημα τις…λύσεις σωτηρίας;Εχόντων έτσι,των πραγμάτων, και με φοβική τη συνείδηση του κόσμου της εργασίας απέναντι στο πρόσχημα της επικείμενης οικονομικής καταστροφής της χώρας, με την Τουρκία απέναντι να ολοκληρώνει το σχέδιο τουρκοποίησης ολόκληρης της Κύπρου με προοπτική και της Ελλάδας μέσω της «συγκυριαρχίας στο Αιγαίο» ως πρώτο βήμα, αντιλαμβάνεστε ότι αν χρειάζονται προτάσεις και προτάγματα, αυτά ας αφορούν την εθνοεξέγερση των ελλήνων του μόχθου και της εργασίας με άμεσο στόχο την αλλαγή του πολιτικού συστήματος της χώρας. Αν κάτι πρέπει να γίνει σήμερα, αυτό ας αφορά ένα πέρασμα από τη «δημοκρατία του φόβου και της υποτέλειας» στη δημοκρατία της συνείδησης για εθνική και οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας από τον ευρωατλαντισμό. Το έλλειμμα αυτού του σφρίγους από τον κόσμο της εργασίας ΚΑΙ στην Ελλάδα, το πληρώνουμε σήμερα πολύ ακριβά, με τη δήθεν «σωτηρία» μας από τους «βαρώνους» της παγκοσμιοποιημένης λεηλασίας χωρών και λαών,ΕΕ και ΔΝΤ, τους ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ, ως φανερούς, πλέον, κυβερνήτες της χώρας. Δυστυχώς, από τη χώρα μας λείπουν πολλά. Και πριν από κάθε τι, άλλο, πολιτικά υποκείμενα με εθνική συνείδηση…ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Τέτοια κόμματα δεν υπάρχουν στη χώρα μας και οι γεωπολιτικές στρατηγικές των ευρωατλαντικών συμμάχων μας, αφού μας κυβερνήσουν οικονομικά, θα διαφεντέψουν και στο ΑΙΓΑΙΟ, ολοκληρώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα σχέδια της ολοκληρωτικής νεοαποικιακής κυριαρχίας τους σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Μεσόγειο. Δείτε τα κόμματα που κυβερνούν την Ελλάδα. Κόμματα υης αρπαγής και της λεηλασίας, προορισμένα, λες, από τα κέντρα του ευρωατλαντισμού για να ολοκληρώσουν την όποια εθνική παραγωγική βάση διέθετε η χώρα μέσω της αθρόας εισαγωγής των πολυεθνικών, στα πλαίσια της χωρίς όρια ελεύθερης αγοράς, για να την καθυποτάξουν σήμερα και γεωπολιτικά. Αυτή είναι η αλήθεια. Ποιός θα δικάσει σήμερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γι’ αυτήν την εθνική προδοσία; Ποιός θα ξεσηκώσει τον κόσμο για να γίνει και πάλι κριτής και δημιουργός συνθηκών υπεράσπισης της εθνικής του ανεξαρυησίας; Να γιατί οι προτάσεις σας μοιάζουν με λόγια πολιτικών,αποφυγής με προθέσεις, όμως,αποφυγής της σκληρής πραγματικότητας. Και γι’ αυτό, ο αναγνώστης τις εισπράττει ως άλοθιγια την αποφυγή της.

 2. 2 Κατερίνα Χριστοδουλάκη-Κοπασάκη
  Απρίλιος 23, 2010 στο 6:29 πμ

  Σας παρακαλώ, συνεχίζω τη διόρθωση γιατί από λάθος, δεν την ολοκλήρωσα.
  2. στην εικοστή σειρά,…Δείτε τα κόμματα κλπ προσθέστε τη λέξη «διέλυσαν» το όποιο παραγωγικό ιστό διέθετε η χώρα.
  Σας ευχαριστώ πολύ.

 3. Μαΐου 1, 2010 στο 8:51 μμ

  Σωστές οι περισσότερες προτάσεις.

  Κατερίνα συμφωνώ και μαζί σου. Αν και ένας φίλος μου έλεγε: «Η Ελλάδα πάντα θα είναι υπόδουλη και προτεκτοράτο κάποιου.» Κι αν το σκεφτείς, από το 1821 και μετά, πάντα οι πολιτικοί κυβερνούσαν με ξένες επηρροές καιι σπάνια με γνώμοωνα το λαίκό συμφέρον… Ακόμα και οι προγραμματικές θέσεις τους-ιδεολογίες ετεροκαθορίζονταν….. Γι’ αυτό ίσως παρουσιάζουμε παντελή έλλειψη δημιουργικής πολιτικής. π.χ. Ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές=κανείς δεν ασχολήθηκε, παιδεία=αγγλοσαξωνικό μοντέλο(εξαίρεση τα ιδιωτικά πανεπιστήμια), υγεία= όλα θεραπεία- καθόλου πρόληψη κλπ.

  Το ευρώ τελικά, μας έβλαψε ανεπανόρθωτα, γκρεμίζοντας τις εξαγωγές μας και αυξάνοντας τις εισαγωγές. Δε φταίει το νόμισμα αυτό καθ’ εαυτό, που μας χάρισε φθηνό χρήμα-χαμηλό πληθωρισμό και χαμηλά επιτόκια. Φταίνε οι οικονομικές πολιτικές της Ε.Ε. (ΜερκελΟΝΕ), που αρνιούνται να κόψουν χρήμα, να κάνουν ευρωομόλογο, να προχωρίσουν σε ουσιαστική νομισματική και γιατί όχι, οικονομική ένωση. Σε μια τέτοια Ευρώπη, δεν έχουμε θέση.

  Τώρα, στο κείμενο, διαφωνώ με τις τράπεζες.. Αν τις φορολογήσεις, θα χάσουν μεγάλο μέρος των αποθεματικών τους(όχι τα κέρδη τους), με αποτέλεσμα να αδυνατούν να δώσουν νέα δάνεια και τόκο στους καταθέτες. Αφού δανείζουν το 90% επιπλέον των καταθέσων τους….(σχέση 9-1 αντί για 1-1 ή 2-1..) (Στην Αμερική ισχύει αυτό, στην Ελλάδα δεν ξέρω, αλλά σίγουρα, κι εδώ, θα δανείζουν πολύ πιο πάνω από το χρήμα που κατέχουν, με σκοπό το υπέρογκο κέρδος…. (Με τη σημερινή κρίση, αν αποσύρουμε μεγάλο μέρος των καταθέσεων, οι τράπεζες καταρρέουν..) Ορθότερο, πιστεύω, είναι η εθνικοποίηση κάποιων, αν όχι όλων, των τραπεζών. ( Η Σουηδία το έκανε το 2003).

 4. 4 diaskronos
  Μαΐου 10, 2010 στο 8:19 μμ

  Δεν μπορώ να μη συμφωνίσω με τις επισημάνσεις …το θέμα ειναι κάποιοι να βάλουν μπροστά ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ας ΤΙς ΔΟΥΛΈΨΟΥΝ περισότερο….π.χ. Μπορώ να προσθέσω..αξιοποίηση των χρημάτων του ΟΠΑΠ ΣΕ ΆΛΛΟΥς ΤΟΜΕΊς…

 5. 5 William (Καθηγητής Οικονομικών)
  Ιουνίου 23, 2010 στο 1:21 μμ

  “…Δώστε μου τον έλεγχο της προσφοράς χρήματος ενός έθνους και δε με νοιάζει καθόλου ποιος κάνει τους νόμους του”.
  Mayer Amschel Rothstcild
  Ιδρυτής της τραπεζικής δυναστείας των Rothschild.
  Επί αιώνες (1743 ) και – ακόμα και σήμερα – οι
  πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου. Ο μεγαλύτερος
  μέτοχος τηs FED και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω
  από την εξαθλίωση του πλανήτη..

  Δεν ξέρω αν οι γράφοντες έχουν οικονομικές γνώσεις ,αλλά – απ’ ότι καταλαβαίνω – μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά γίνεται ,τι είναι χρήμα και ποια είναι η ουσία της κρίσης η οποία έχει τη βάση της ακριβώς στην δημιουργία αυτού καθ’ αυτού του χρήματος . Τα περισσότερα από αυτά που προτείνονται ,παρότι σωστότατα κατά βάση ,έχουν εφαρμοστεί κατά καιρούς και σε άλλες οικονομίες ,οι οποίες όμως μετά από λίγο ,ξαναβρέθηκαν στην ίδια θέση εκκίνησης αφού οι προτάσεις αυτές απλά κλείνουν προσωρινά την πληγή χωρίς όμως να αφαιρούν τη σφαίρα. Το πρόβλημα λοιπόν είναι αλλού και θα προσπαθήσω να το περιγράψω απλά.
  Το παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό σύστημα ,χρηματοδοτεί και αγοράζει πολιτικούς τους οποίους ανεβάζει στην εξουσία των κρατών. Αυτοί στη συνέχεια ,εκτελώντας διαταγές, περνούν νομοσχέδια σύμφωνα με τα οποία η δημιουργία και ο έλεγχος του χρήματος περνά στα χέρια των εντολοδόχων τους. Από το 1913 (επί προεδρίας Willson) ,το προνόμιο κοπής χρήματος ,όσο και αν ακούγεται παράδοξο ,ανήκει παγκόσμια σε ΙΔΙΩΤΕΣ (!!??) .(Στη προσπάθειά τους αυτή ,δε δίστασαν να δολοφονήσουν 3 Αμερικανούς προέδρους και εκατοντάδες άλλους …ενοχλητικούς.)
  Δαπανήσατε ποτέ 5 λεπτά από το χρόνο σας για να σκεφτείτε τη σημερινή οικονομική παραδοξότητα ? Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δημόσιο χρέος και χρωστά ,η γερμανική το ίδιο ,η ισπανική ,η πορτογαλική η γαλλική ,η ελληνική ,όλες (τηρουμένων των αναλογιών) .Σε ποιόν όμως χρωστούν όλοι αυτοί ? Που συνίσταται το δημόσιο χρέος ? Ποιοι είναι πάνω από τα κράτη και τα δανείζουν και κάτω από ποια λογική και ποια νομιμοποίηση ?
  Αναλογιστήκατε ποτέ τι γίνεται σήμερα στα πλαίσια της ελληνικής πιστωτικής στενότητας ? Ψάχνουμε εναγωνίως και καταντροπιασμένοι περίπου 20 δις ζωγραφισμένα και έγχρωμα χαρτιά για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και μάλιστα κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της “στάσης πληρωμών”.
  Δεν αναρωτιέται κανείς ? Γιατί η Κυβέρνηση δεν κόβει (μέσω της κεντρικής τράπεζας) τον ανάλογο αριθμό δικών της χαρτονομισμάτων τα οποία στη συνέχεια θα νομιμοποιήσει και έτσι
  – καθώς όλοι θα τα αποδεχόμαστε ως νόμιμα αξιόγραφα – θα κυκλοφορούν στην αγορά ? Που είναι το πρόβλημα ? Γιατί δεν μας αφήνουν ? (Δείτε το πρώτο άρθρο των απαιτήσεων των πιστωτών μας στα πλαίσια της υπαγωγής μας σε διεθνή επιτήρηση στη χρεωκοπία του 1893-1898.Απαγόρευσαν στην κεντρική τράπεζα να κόψει χρήμα) .Τι είναι όμως το χρήμα τελικά ? Όλοι δεν γνωρίζετε πως είναι απλά ένα μέσο ανταλλαγής χωρίς εσωτερική αξία ? Τι μας εμποδίζει λοιπόν να εκδώσουμε δικά μας “ζωγραφισμένα χαρτιά” και να λύσουμε τουλάχιστον το πρόβλημα των πληρωμών ? Τι είναι λοιπόν αυτά τα έγχρωμα χαρτιά και παρακαλάμε τις …“αγορές” να μας τα δώσουν ? Τρόφιμα , αξία , προϊόντα ? Κι αφού δεν είναι όλα αυτά ,που είναι το πρόβλημα ? Όλοι δεν γνωρίζετε ότι πλέον το χρήμα δεν αντιπροσωπεύει αντίκρισμα σε χρυσό – όπως ήταν κάποτε – και πλέον είναι απλά ένα κομμάτι έγχρωμο χαρτί για να ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ και μόνο τις συναλλαγές αγαθών και υπηρεσιών που έχουν αξία ? Γιατί λοιπόν αυτό το χαρτί δανείζεται στα κράτη από ιδιώτες (?!) με τόκο ,καταδικάζοντας την ανθρωπότητα σε ατέρμονο ζυγό και σε νομοτελειακά αναπαραγόμενο χρέος ?
  Το σκεφτήκατε ποτέ ? Όχι βέβαια ! Ούτε καν σας πέρασε από το μυαλό (!!??) Για σας το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι μια …νομοτέλεια .Κάτι που …“έτσι είναι ”. Δεν σας είπαν ούτε σας λένε τίποτα στα σχολεία . Για σας το χρήμα είναι κάτι σαν αέναη αλήθεια ,κάτι που έχει μέσα του την αξία της συμπαντικής κατασκευαστικής μηχανής και λειτουργεί με πανάρχαιο μηχανισμό κάπως έτσι : Δανείζομαι με τόκο ,ξεπληρώνω τις υποχρεώσεις μου και μετά δουλεύω σαν καλός πολίτης και ξεπληρώνω το δάνειο ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ .Έτσι απλά…
  Γνωρίζετε όμως ότι τα λεφτά που σας δανείζουν οι τράπεζες ,δημιουργούνται από κοπανιστό αέρα μέσω του συστήματος των κλασματικών αποθεματικών και απλά δεν υπάρχουν ? Γνωρίζετε ότι χωρίς δάνεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί χρήμα ? Γνωρίζετε ότι το χρήμα που κυκλοφορεί σε νομίσματα είναι το 3-5% του συνολικού αριθμητικού ποσού που υπάρχει και το υπόλοιπο είναι απλά λογιστικά νούμερα σε υπολογιστές ? Γνωρίζετε πως με το σύστημα των κλασματικών αποθεματικών οι τράπεζες δημιουργούν 9 φορές περισσότερο χρήμα (έντοκο μάλιστα) από αυτό που έχουν ως καταθέσεις και έτσι ελέγχουν πλήρως την προσφορά χρήματος στην αγορά ?
  Που θα βρεθεί όμως το ποσό των τόκων που δημιουργήθηκε από αυτή τη διαδικασία ? Μα με νέο δανεισμό ,πράγμα που νομοτελειακά επιφέρει χρέος και μόνο χρέος.
  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ “ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ” ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (Ε.Ε , Δ.Ν.Τ , ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ,ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ FED ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ?
  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥΣ (Δ.Ν.Τ ,Ε.Κ.Τ ,FED) ?
  Όχι βέβαια ! Αν το γνωρίζατε ίσως ο κόσμος μας να ήταν εντελώς διαφορετικός σήμερα.
  Εκεί λοιπόν είναι η ουσία ! Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό το εκπληκτικά απλό, αλλά και πλήρως απάνθρωπο κόλπο της αποκλειστικής κοπής χρήματος από ιδιώτες ,πρέπει να συμβούν δύο πράγματα :
  Α) ΓΝΩΣΗ , (ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΝΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ). Γνώση του τί είναι χρήμα και πως αυτό λειτουργεί καθώς και κατανόηση της παράνομης ,παράδοξης και απάνθρωπης λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών αγορών.
  Β) ΚΟΠΗ (από πολλά κράτη μαζί ,ή μιας ισχυρής και αποφασισμένης ομάδας) ΛΑΪΚΟΥ ΑΤΟΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ , κατά τα πρότυπα του greenback του Λίνκολν στις αποικίες και
  Γ) ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ.
  Από κει και πέρα το κράτος και μόνο το κράτος (το οποίο θα λειτουργεί με άλλο πλέον σημείο αναφοράς) θα δανείζει και θα ελέγχει τον όγκο και την προσφορά χρήματος ,με σκοπό την αποφυγή πληθωρισμού.
  Αυτή είναι η λύση που μπορεί να αλλάξει σελίδα ,όχι μόνο στην ιστορία της γης ,αλλά γενικά του ανθρώπινου είδους ,του είδους που γεννήθηκε για νά ‘ναι ελεύθερο περισσότερο απο κάθε άλλο !!!

  ΥΓ: Ο β΄πληθυντικός (πρός θεού)δεν αφορά τους προηγούμενους αρθρογράφους.

 6. 6 William
  Ιουνίου 23, 2010 στο 1:40 μμ

  “…Το μεγάλο μας βιομηχανικό έθνος ελέγχεται από το δικό του οικονομικό σύστημα .Το δικό μας οικονομικό σύστημα συσσωρεύεται ιδιωτικά .Η ανάπτυξη του έθνους μας κατά συνέπεια και όλες οι δραστηριότητές μας, είναι στα χέρια μερικών ανθρώπων, οι οποίοι ,σύμφωνα με τη δική τους λογική και τις δυνατότητές τους ,παγώνουν ,επιβραδύνουν και καταστρέφουν την αυθεντική οικονομική ελευθερία.
  Έχουμε καταντήσει μια από τις χειρότερα διοικούμενες ,μια από τις πιο απόλυτα ελεγχόμενες και κυριαρχούμενες κυβερνήσεις του πολιτισμένου κόσμου. Δεν είμαστε πλέον μια κυβέρνηση ελεύθερης γνώμης, πεποιθήσεων και πλειοψηφικής εκλογής ,αλλά μια κυβέρνηση υπό την κρίση και την απειλή μιας μικρής ομάδας κυρίαρχων ανθρώπων”.
  Woodrow Wilson
  28ος Πρόεδρος των ΗΠΑ
  (1913 – 1921)

  «Αυτή τη στιγμή η FED διαιωνίζει μια κατάσταση όπου μας υποχρεώνει να δανειζόμαστε χρήματα από αυτή με τόκο για να πληρώσουμε τον τόκο που έχει ήδη συσσωρευτεί και κεφαλαιοποιηθεί. Έτσι με τον δρόμο που έχουμε πάρει δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από το χρέος».
  Charles Collins
  Δικηγόρος πρώην διευθυντής , ιδιοκτήτης τράπεζας
  και υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ

  “…Ειλικρινά πιστεύω πως τα τραπεζικά ιδρύματα είναι περισσότερο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από ολόκληρους στρατούς .Η δύναμη της έκδοσης νέου χρήματος θα πρέπει να φύγει από τα χέρια των τραπεζών και να επανέλθει στους ανθρώπους στους οποίους κανονικά ανήκει .Αν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ σε ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση νομίσματος ,οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν γύρω από αυτό, θα στερήσουν τις ιδιοκτησίες των ανθρώπων ,ώστε κάποια μέρα τα παιδιά τους θα ξυπνήσουν άστεγα στη ήπειρο που οι πρόγονοί τους κατέκτησαν ”.
  Thomas Jefferson
  3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ
  1801 – 1809

 7. 7 Κατερίνα Χριστοδουλάκη-Κοπασάκη
  Αύγουστος 5, 2010 στο 11:52 μμ

  Αν και το όνομά σου έχει…πλάκα, οι απόψεις σου,ξαναδιαβάζοντάς τες σήμερα, με…χαμηλώνουν, με μηδενίζουν, με χώνουν στ’απόνερα μαύρων σκέψεων για την αδυναμία των…υποζυγίων να φτάσουν μπροστά από το…άλογο.Κι έτσι όπως τα λες, αν έχουν τα πράγματα, ποοί θα βάλουν μπροστά τη μηχανή της ανθρώπινης θέλησης για τέτοιες ανατροπές; Έχεις δίκιο. Το ζήτημα δεν είναι το σύστημα αλλά ποιοί και με ποιούς όρους στρατηγικών μέσων θα το ξεγυμνώσουν για να δείξουν τον φετιχισμό του.΄Ε ΚΑΙ ΛΟΙΠΌΝ; ΚΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΠΟΙΑ ΩΤΑ ΘΑ ΕΡΕΘΊΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΙΚΑ;ΜΟΝΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ (ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΥΤΗΛΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΙΑ)ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΡΗΜΑ, ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΜΆΛΙΣΤΑ, ΒΟΥΛΑ!
  ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΟΥ ΜΙΛΩ, ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗ.ΒΛΕΠΕΙΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΤΟΥ…ΚΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ, ΓΝΩΣΗ-ΑΓΝΩΣΙΑ ΜΑΖΙ!

 8. 8 William
  Αύγουστος 7, 2010 στο 8:31 μμ

  Δείτε και μια άλλη όψη του όλου δράματος: Η Ελλάδα σήμερα ,είναι πιστεύω η χώρα με τους περισσότερους, ανα τετραγωνικό μέτρο, πράκτορες της CIA και του παγκόσμιου απάνθρωπου τραπεζικού καρτέλ (βλέπε παπανδρέοι,λοβέρδοι.πάγκαλοι,χρυσοχοϊδηδες)και μάλιστα αξιωματούχοι.(ο δε χρυσοχοϊδης πρέπει να είναι ανώτερος αξιωματικός).Σας φαίνονται περίεργα,τραβηγμένα,ίσως και εξωφρενικά όλα αυτά, αλλα η ίδια η ιστορία βρίθει τέτοιων παραδειγμάτων.
  Διέφυγε για παράδειγμα πολλών (ειδικά των ΜΜΕ) και δε δχολιάστηκε απο κανένα (!?),ο…διορισμός του Κωσταντόπουλου ως προέδρου ,στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ .Ο …»σοσιαλιστής» λοιπόν πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού,ο πολέμιος της άρχουσας τάξης ,ο εχθρός της καπιταλιστικής ελίτ ,έγινε ξαφνικά…υπάλληλός της.Και το ζήτημα δεν είναι πως και γιατί έγινε τώρα υπάλληλος του Βαρδινογιάννη ,αλλα αν ήταν και τότε που ήταν αρχηγός του Συνασπισμού (και τον οδήγησε εκεί που τον οδήγησε…).
  Το καλοκαίρι του 2007 ο χρυσοχοϊδης με την διαμαντοπούλου (τυχαίο ?)επισκεύτηκαν τις ΗΠΑ.Ο πρώτος έγινε δεκτός με τιμές εν ενεργεία υπουργού (?!)και είχε συνομιλίες με αμερικανούς αξιωματούχους επι 2 και πλέον ώρες(κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν μίλησε τόσο).Δεν πρέπει να μας πει, ως υπεύθυνος πολιτικός ,τι είπε και με ποιους ?
  Το ΚΚΕ αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνει πρόταση (έστω και παράτολμη) διακυβέρνησης ,τώρα που έχει πλήρως δικαιωθεί από τα πράγματα και ο λαός είναι οργισμένος; Δεν είναι, κατ΄ευφημισμόν παράδοξο ,να μένει καθηλωμένο σε μονοψήφιο ποσοστό ,σε τέτοια ευνοϊκή γι’ αυτό συγκυρία;
  Ο …»πρωθυπουργός» (μας), διορίζει συνέχεια ξένους συμβούλους ,πρώην αξιωματούχους του ΔΝΤ της FED και της ΕΚΤ ,ώστε να μας πτωχεύσει καλύτερα.Φανταστείτε ότι τους κήνσορες αυτούς του ξεπουλήματος της χώρας μας ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!.Πληρώνουμε δηλαδή ,έτσι ξεδιάντροπα και απροκάλυπτα ,τους …δήμιούς μας !
  Πείτε μου τώρα τι τιμωρία αρμόζει σ΄αυτούς τους ανθρώπους ; Πείτε μου…Φυλακή ;(να τους πληρώνουμε κιόλας 😉 Αποπομπή απο την πολιτική ;Ξέρετε πόσες υπουργικές συντάξεις παίρνει ο – σύμφωνα με την «Δημοκρατία» (τους)- …»τιμωρημένος» παπαντωνίου ;Πείτε μου…
  ΥΓ : Η χρήση μικρών γραμμάτων στα κύρια ονόματα των εφιαλτών είναι ,όπως καταλαβαίνετε,εσκεμένη.

  «Είναι κανείς κακός θεατής της ζωής ,αν δεν βλέπει και το χέρι που με διακριτικό τρόπο σκοτώνει»
  Φρειδερίκος Νίτσε

 9. 9 William
  Αύγουστος 7, 2010 στο 8:39 μμ

  Υπόψιν ,ο γράφων υπήρξε επι δεκαετίες ψηφοφόρος και στέλεχος της «νέας δημοκρατίας» και διετέλεσε και εκλέκτορας (τρομάρα μου !). Μου πήρε 40 χρόνια για να καταλάβω ότι είμαι …φτωχός ,αλλα και το νόημα του ρητού – που παπαγάλιζα στους άλλους για να κάνω επιδειξη – sapere aude ( η γνώση θέλει τόλμη !)

 10. 10 William
  Μαΐου 29, 2011 στο 7:30 μμ

  ‟ΠΕΡΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”
  Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ.Βασίλη

  Η παράσταση ‟συγκέντρωση των πολιτικών Αρχηγών” τελείωσε ,όπως φοβάμαι θα τελειώσει μοιραία και η αναπάντεχα υπέροχη συγκέντρωση των ‟αγανακτισμένων” στην Ισπανία και Ελλάδα, με την επέμβαση των ΜΑΤ, ή της …κούρασης. Τι ελπίζω να μείνει ; Πρώτον η γνώση και συνειδητοποίηση (επιτέλους) από μέρους μας ,ότι το σύστημα δεν παραδίδει τα όπλα έτσι απλά με μαζικές ,ειρηνικές διαδηλώσεις και δεύτερον ,ότι καθώς κερδίζει χρόνο και μείς ασχολούμαστε με το τι είπε και τι δεν είπε ο Σαμαράς στη συγκέντρωση των πολιτικών αρχηγών και πόσοι συγκεντρώθηκαν στις πλατείες, συνεχίζεται υπογείως το ξεπούλημα της χώρας μας , δημιουργώντας δύσκολα νομικά τετελεσμένα για την επόμενη (λαϊκή ελπίζω) κυβέρνηση .
  Υπάρχει λοιπόν πρόβλημα στρατηγικής . Ενώ ο αντίπαλός μας βρίσκεται σε φάση γενικής επίθεσης κορεσμού, έχοντας πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού με το μέρος του , εμείς μείναμε ρομαντικά και ‟δημοκρατικά” πίσω, πιστεύοντας πως δεν έχουμε πόλεμο και ότι με ειρηνικές μαζικές διαδηλώσεις τύπου πανελλήνιας μότο-συνάντησης euro θα το αντιμετωπίσουμε . Μου θυμίζει την προτροπή της κυβέρνησης Σημίτη προς τους αγρότες, να μην κλείνουν τους δρόμους, αλλά να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους …ειρηνικά στην άκρη του δρόμου ,χωρίς να ενοχλούν την κυκλοφορία.
  Οι μαζικές αυτές ειρηνικές διαδηλώσεις θα έφερναν αποτέλεσμα ,αν οι κυβερνόντες είχαν πολιτική συνείδηση ,δεν ήταν επαγγελματίες πολιτικοί ,ήταν Έλληνες και ήταν άνθρωποι οι οποίοι αφουγκραζόταν και υπηρετούσαν το λαό. http://www.newstoday.gr/article/52135/e-argedine-den-etan-tipote-esas-tha-sas-exaphanisoun.
  Δε συμβαίνει όμως αυτό ,μη γελιόμαστε ! Είναι απεσταλμένοι πράκτορες των τραπεζιτών που ,αφού γαλουχήθηκαν με τις ελιτίστικες υπερ-αρχές της σχολής του Σικάγου του Χάρβαρντ και της διεθνούς μασονίας , στάλθηκαν με συγκεκριμένη αποστολή στην Ελλάδα και τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά από τα γνωστά κυκλώματα, συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια .Αυτή η διαδικασία βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια και έχει ως απώτερο στόχο την προστασία αυτού του τραπεζικού ‟μυστικού” από την κοινή γνώμη. Αν το ‟κόλπο” της έκδοσης έντοκου χρήματος χωρίς αντίκρισμα από τους τραπεζίτες και του δανεισμού του στη συνέχεια στα κράτη κατανοηθεί από την κοινή γνώμη ,όλη η αυτοκρατορία που στήσανε κλέβοντας τον ιδρώτα και τον πλούτο των ανθρώπων που παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς ποτέ οι ίδιοι να δουλέψουν, θα καταρρεύσει και θα βρεθούν στο μηδέν. Αυτός είναι ο απόλυτος τρόμος τους και για την ελαχιστοποίησή του δεν διστάζουν να δολοφονούν πατριώτες προέδρους ,να διαλύουν χώρες ,να στήνουν πολέμους και να βυθίζουν στην απόλυτη φτώχεια τα 2/3 του πλανήτη. Είναι ένα κόλπο που μπορεί να περιγραφεί μεταφορικά ως εξής : Δυο άνθρωποι έχουν δημιουργήσει μια σκακιέρα και παίζουν με αντίπαλο τον …εαυτό τους και με μόνο πρόβλημα ότι πρέπει να κινούνται συνεχώς τα …πούλια .Έτσι όπως με τους στρατιώτες, τα αλογάκια και τους πύργους, όλα είναι εξαγορασμένα και ελεγχόμενα από αυτούς : κεντρικές και ιδιωτικές τράπεζες , κυβερνήσεις ,πολιτικοί .ΜΜΕ, ‟οίκοι αξιολόγησης”, ‟πανεπιστημιακοί” ,παιδεία . Έτσι ,ένα έτος φωτός να είναι συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές στο σύνταγμα ,δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Αντίθετα , ο πράκτορας των τραπεζιτών θα βρίσκει χρόνο να ξεπουλάει σε δόσεις τη χώρα μας και τον πλούτο της. Τον πραγματικό δηλαδή στόχο αυτής της τεχνητά δημιουργημένης ‟κρίσης”.
  Τα πράγματα θα αλλάξουν μόνο όταν μαζευτούν διαδηλωτές στο σύνταγμα και εισβάλλουν στη βουλή. Όταν καταλυθεί η εξουσία τους, και όταν ξαναλειτουργήσει το …Γουδί ! Καμιά (πραγματική) επανάσταση που άλλαξε πραγματικά τα πράγματα δεν έγινε χωρίς να χυθεί αίμα και όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι ιστορικά (και λογικά) νυχτωμένος, και άρα ακίνδυνος για το σύστημα !
  Οι παγκόσμιοι τραπεζίτες εδώ και αιώνες ,δημιούργησαν μια αυτοκρατορία που βασίστηκε σε ένα εκπληκτικά απλό στη σύλληψή του κόλπο ,με το οποίο παράγουν πλούτο από το τίποτα ,(χαρτιά – χρήμα) και όταν καταλάβει κάποιος ότι μπορεί να παράγει πλούτο από το τίποτα ,είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει .Κατάλυση αυτού του συστήματος και κοπή άτοκων νομισμάτων από τα κράτη ,σημαίνει απλά ότι οι τραπεζίτες και οι ορδές των ζάμπλουτων και άχρηστων golden boys ,πρέπει να δουλέψουν πράγμα που δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει. Θα τεθεί τέρμα στα απίθανα χρηματοπιστωτικά ‟προϊόντα” τους και στον ‟τζόγο των χαρτιών” ,που τους επέφεραν απίστευτα κέρδη ,βυθίζοντας στη φτώχια εκατομμύρια ανθρώπους .
  Γι αυτό λοιπόν μη γελιέστε και μην αναλώνετε τις δυνάμεις σας μόνο στις συγκεντρώσεις .Δεν είναι αυτοσκοπός οι συγκεντρώσεις και ούτε τους φοβίζουν αν είναι ‟ειρηνικές” ,όσο μαζικές και αν είναι .Την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, σημειώνονται οι μαζικότερες συγκεντρώσεις του κινήματος των αγανακτισμένων πολιτών ,πράγμα που όμως δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να ανακοινώνει και να συγκεκριμενοποιεί νέα μέτρα που οδηγούν σε νέα λιτότητα και τη χώρα μας στο οριστικό ξεπούλημα . Αντίθετα μάλιστα ,οι ‟light” συγκεντρώσεις αυτού του τύπου ,καθώς κάνουν τους πολίτες να βαυκαλίζονται ότι τρομάζουν το σύστημα , τους καθιστούν μαλθακούς (βλέπε ακίνδυνους) χωρίς κεντρικό στόχο ,ακέφαλους και προσφέρουν πολύτιμο χρόνο στους πράκτορες της κυβέρνησης Παπανδρέου.
  Μη γελιέστε ! Αν η κίνηση αυτή τρόμαζε το σύστημα, θα αναλάμβαναν αμέσως δουλειά τα ΜΑΤ κάτω από δικαιολογίες περί …παρακώλησης συγκοινωνιών. Είναι σαν τις εκλογές που αν έφερναν πραγματική αλλαγή, θα ήταν …παράνομες ! Υπάρχουν όμως ,γιατί αναπαράγουν με άλλα ‟χρώματα” το κυρίαρχο (τραπεζικό) σύστημα. Πότε είδαμε στις εκλογές εκπλήξεις ; Πότε δεν ξέραμε τον νικητή ; Πότε είχαμε …ανατροπές ; Ποτέ ,γιατί είναι ενταγμένες στους μηχανισμούς – εργαλεία του ίδιου του συστήματος ,το οποίο μόλις κατάλαβε ότι κινδυνεύει απ’ αυτές ,έσπευσε να τις χειραγωγήσει με εκπληκτικούς στη σύλληψή τους τρόπους (ΜΜΕ, αγνωσία ,προπαγάνδα, ‟σφυγμομετρήσεις”) και στρατεύοντας ΟΛΕΣ τις ηγεσίες και τις ‟ηγετικές ομάδες” των κομμάτων !
  Ο αγώνας πλέον χρειάζεται άμεση αλλαγή στρατηγικής ,στοχοποίηση και επιθετικότητα ! Όσο εμείς καθυστερούμε και δεν εξαπολύουμε επίθεση ,τα εξαγορασμένα λαμόγια της επαγγελματικής πολιτικής θα ξεπουλάνε αργά αλλά σταθερά τη χώρα μας .
  Αδίστακτη αποφασιστική επίθεση λοιπόν και προειδοποίηση προς τους επίδοξους αγοραστές , ότι Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ‟ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ” ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,ώστε να αποθαρρυνθούν να αγοράσουν οτιδήποτε ελληνικό και έτσι να αποφύγουμε επικίνδυνα νομικά τετελεσμένα .
  ΥΓ : Προσοχή !!! Όλες οι συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και εκδηλώσεις από δω και πέρα ,πρέπει να ‟βρίθουν” από αυτό το σύνθημα, ώστε να περάσει προς τα έξω και να αποθαρρύνει τους επίδοξους αγοραστές να ‟επενδύσουν” σε κάτι που με μεγάλες πιθανότητες θα χάσουν στη συνέχεια ή θα τους βάλει σε περιπέτειες .Η παραμικρή τέτοια πιθανότητα τους αποθαρρύνει ,στο βαθμό που έμαθαν να κλέβουν και να κερδίζουν με μηδαμινό ρίσκο !

  Λιότσιος Σ.Βασίλης


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Τζουμέρκα – Αθαμανικά

e-mail:diaskronos@gmail.com

Μαρτίου 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ.   Απρ. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Visitors

Αφροδίτη της Μήλου

Οι επισκεπτες του blog

 • 12,780

Γέφυρα Ρίο-Αντίριο

δεξί κλικ για προβολή πάνω στην εικόνα Παρθενώνας

ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Βεργίνα

Ερμής του Πραξιτέλους

Πρόσφατα άρθρα

Θεά Αθηνά -Προπύλαια

Τριήρης

Επίδαυρος

Βεργίνα

Επικούρειος Απόλλων-Φιγαλεία

Πέργαμος

Τύρος

Ναός της Αθηνάς -Συρακούσες

Απολλωνία-Β.Ηπειρος

Μεσήνη-Σικελίας

Μίλητος

Ηράκλεια

Δωδώνη

Αλικαρνασός

Εφεσος-Θέατρο

Αλεξάνδρεια

Μίλητος-Θέατρο

Παλμύρα

Στρογγούλα

Κύπρος

Κύπρος-αρχαία

Σαμοθράκη

Ολυμπία-Ναός του Δία

Ηράκλεια-στήλη ροζέτας

Κνωσσός

Φαιστός

Ποσειδώνας

Ομηρική Τροία

Τάραντας

Δήλος

Κολοσός Ρόδου

Μαυσωλειο

Νάξος

Συρακούσες – Σικελίας

Αλεξάνδρεια – Βακτριανή

Θήρα-Σαντορίνη

Βακτριανή

Αρχαία Κάμειρος

Ολυνθος-Χαλκιδική

Κασσώπη – Χάονες

Μαντείο – Αχέροντα

Πέλλα – Μακεδονία

Ακράγας

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: