24
Ιαν.
09

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕS : ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

Λαθρομετανάστες, πολιτικοί-οικονομικοί πρόσφυγες. Κυνηγημένοι απο τους πολέμουςτων Αμερικάνων και των Ευρωπαίων κερδοσκόπων,αλλά και των οικονομικών-φυλετικών προβλημάτων στις πατρίδες τους, φτωχοί κυρίως άνθρωποι που ζουν στα όρια της εξαθλίωσης και της καθημερινής φρίκης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κάνει το αυτονόητο .Με λίγα κονδύλια θα μπορούσαν να
δημιουργήσουν συνθήκες διαβίωσης να προσομοιάζουν έστω ανθρώπινες. Οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας δεν προχωρούν σε μια μετωπική καθαρή ενιαία αντιμετώπιση μέσω Ε.Ο.Κ. αφήνοντας την κατάσταση να σέρνεται και να την πληρώνουν οι πρόσφυγες από την μία και οι άτυχοι πολίτες αυτών των χωρών που έτυχε να βρίσκονται δίπλα στους συναθριζόμενους σε πρόχειρα καταλύματα της συμφοράς .
Το πρόβλημα είναι στους χώρους εισόδου, κατ` αρχάς δηλαδή σε όλη τη Μεσόγειο. Από τον Έβρο και τα Μικρασιατικά παράλια-όπου οι Τούρκοι διευκολύνουν την είσοδο στην Ελλάδα – την νότια Κρήτη ,τη Μάλτα ,Σικελία ,Νότια Ιταλία, Γιβλαρτάρ -Νότια Ισπανία, και βέβαια και Πολωνορουμανικά σύνορα.. Θα έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική με καταγραφή και ανθρώπινη αντιμετώπιση- υποδοχή. Να βγάζουν χαρτιά ίσως και συγκεκριμένο χρόνο παραμονής με μελετημένη προώθηση σε προεπιλεγμένους χώρους όπου θα μπορούσε να τους δοθεί και κάποια εργασία –και αν θέλετε με μικρότερα μεροκάματα αλλά σε ανθρώπινες οργανωμένες συνθήκες. Μη βιαστεί κανείς να κάνει κριτική. Ναι θα ήταν προτιμότερο συγκροτημένα η Ε.Ο.Κ. με κονδύλια να οργανώσει π.χ. δενδροφυτεύσεις-αναδασώσεις στις Μεσογειακές χώρες με εργάτες πρόσφυγες με μικρότερα μεροκάματα και για συγκεκριμένο χρόνο και στη συνέχεια την επαναπροώθησή τους στις πατρίδες τους αν βέβαια δεν είναι πολιτικοί πρόσφυγες αλλά οικονομικοί μετανάστες.
Όταν σήμερα ανοργάνωτα πληρώνονται κάποιοι από τους ιδιώτες 20-30 ευρώ .
Η άλλη λύση είναι η απευθείας επαναπροώθηση που είναι απάνθρωπη. Χρυσές λύσεις δεν υπάρχουν .Το πρόβλημα αυτό ανήκει στην Κυβέρνηση, στον Υπουργό εσωτερικών ,Εξωτερικών ,Δημόσιας Τάξης, τον Πρωθυπουργό και την Ε.Ο.Κ.
Η Ελληνική Κυβέρνηση με τα λιγοστά κονδύλια από την Ε.Ο.Κ. – δεν γνωρίζει κανείς πως τα διαχειρίζεται- ! Βέβαια δεν έχει κάνει τίποτε ειδικά στην Πάτρα.

——- Μεσαιωνική κατάσταση στην Πάτρα ————–

Στην Πάτρα έχουν συγκεντρωθεί ,κανείς δεν γνωρίζει …από 4000-7000 πρόσφυγες
(Αφγανοί-Σομαλοί- Κούρδοι- Ιρακινοί κ.λ.π.) . Όλη η Πάτρα ζει μαζί με αυτούς την αθλιότητα, τη φτώχεια τη μιζέρια, την πλήρη απουσία του οποιουδήποτε οργανωμένου κράτους. Την πείνα στους μεσαιωνικούς καταυλισμούς, τη βρώμα και κυρίως την άμεση απειλή από λοιμώδη νοσήματα δεν μπορεί να τα διαχειριστεί αυτόβουλα και με προσωπικές ατομικές παρεμβάσεις κανένας Πατρινός πολίτης.
Η ΑΠΕΙΛΗ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ…..η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΗΝΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑΥΤΟ.
Ο «Καταυλισμός» του πλαστικού του χαρτονιού του νάιλον και της λάσπης προχθές κάηκε. Η Κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη …και δεν απαιτεί το αυτονόητο απο την Ε.Ο.Κ.!!!Να αντιμετωπίσει ανθρώπινα τους πρόσφυγες.
Πέραν αυτού οι λεβέντες και τζάμπα μάγκες της Δεξιάς ,δηλαδή ο πρώην Δήμαρχος και νυν αντιπολίτευση στο Δήμο Φλωράτος με όλα τα παλικάρια του γλυκού νερού ..εξαφανίστηκαν, δεν παίρνουν καμία θέση.!!! Οι βολευτές Αρης Σπηλιωτόπουλος-Υπουργός, ο Μπεκίρης που είναι; Ο Δημαράς που φιλοδοξεί να γίνει Δήμαρχος,
Ο Μαμάσης με τους φράχτες της παραλιακής ..τι έγιναν όλοι ; Δεν γνωρίζουν το πρόβλημα; Τι προτείνουν ; Γιατί εξαφανίστηκαν;
Και βέβαια Ο περιφερειάρχης ο Δήμαρχος Φούρας; ,ο Νομάρχης Κατσικόπουλος;
Πήραν μια απόφαση (για να είμαστε δίκαιοι ακούστηκε οτι ο Φούρας και ο Κατσικόπουλος δεν συμφωνουν με αυτή την απόφαση ) ερήμην του λαού της Πάτρας και κυρίως τη νότια Πάτρα.
Ακουσον –άκουσον να φύγει η αθλιότητα από τη Βόρια Πάτρα και να εγκατασταθεί στη Νότια Πάτρα !!! εύγε! Χάθηκε λίγη ντροπή! Τόση αθλιότητα πια; Αντί να ξεσηκώσουν όλη την Πάτρα και να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση και την Ε.Ο.Κ. εδώ και τώρα να λύσουν το πρόβλημα, μεταθέτουν το πρόβλημα στην πλάτη του Πατρινού πολίτη!!!
Τόσα χρόνια διαχειρίζεστε την Πάτρα με δυο μέτρα και δυο σταθμά Ο Καράβολας Ο Φλωράτος και σεις κ. Φούρα τελικά τι έχετε με την Νότια Πάτρα; Της φορτώσατε τη χαβούζα που λέγεται και Βιολογικός Καθαρισμός, της φορτώσατε τη ακόμα μεγαλύτερη χαβούζα του νέου λιμανιού(και όποιος ακόμα δεν το αντιλαμβάνεται ας πάει στην Ελευσίνα να το καταλάβει), της φορτώσατε τόσους και τόσους καταυλισμούς των Ρομά ,τώρα κρυφά αποφασίσατε να της φορτώσετε και τους πρόσφυγες.!! Τι επιδιώκεται; Να απαλλαγείτε προσωρινά από το πρόβλημα ; Γνωρίζετε ότι αυτό θα γίνει σύντομα μεγαλύτερο. Δε διστάζω στιγμή και σας κατηγορώ ευθέως ότι όλα τα στραβά τα φορτώνετε στη νότια Πάτρα .Φτιάχνετε τις κιριλέ-καλές Συνοικίες και τις χωματερές-υποβαθμισμένες κατά το πρότυπο των Αθηνών; Αν μένατε στην Πατραϊκή ή στην Ευρώτα τι θα λέγατε όλοι εσείς:
Αν θέλετε την Νότια Πάτρα ως κάδο απορριμμάτων να μας το πείτε κατάμουτρα
ΠΡΟΚΑΛΩ ΌΠΟΙΟΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ στην Πλατεία Γεωργίου…στην Τηλεόραση …για να μάθει ο Πατρινός τι γίνεται χωρίς αυτόν για να υποβαθμιστεί η ζωή του ακόμα περισσότερο.
Αλλά και για ουσιαστικές προτάσεις ανθρώπινης αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ευ. Δι.
Μαθηματικός
Υ.Γ. Και μη μιλήσει κανείς για Ρατσισμό. Πρέπει να καταλάβουμε ποιός πρέπει και ποιός μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα.Μιλάω για Δημοκρατία, για Διεθνισμό,για ανθρωπισμό με την συμφωνία του Λαού και όχι ερήμην ή εξ ονόματος του Λαού. Αφέντη- Πατέρα δεν αναγνωρίζω κανέναν και για κανένα λόγο.

Advertisements

0 Responses to “ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕS : ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Τζουμέρκα – Αθαμανικά

e-mail:diaskronos@gmail.com

Ιανουαρίου 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ.   Φεβ. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Visitors

Αφροδίτη της Μήλου

Οι επισκεπτες του blog

  • 12,780

Γέφυρα Ρίο-Αντίριο

δεξί κλικ για προβολή πάνω στην εικόνα Παρθενώνας

ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Βεργίνα

Ερμής του Πραξιτέλους

Πρόσφατα άρθρα

Θεά Αθηνά -Προπύλαια

Τριήρης

Επίδαυρος

Βεργίνα

Επικούρειος Απόλλων-Φιγαλεία

Πέργαμος

Τύρος

Ναός της Αθηνάς -Συρακούσες

Απολλωνία-Β.Ηπειρος

Μεσήνη-Σικελίας

Μίλητος

Ηράκλεια

Δωδώνη

Αλικαρνασός

Εφεσος-Θέατρο

Αλεξάνδρεια

Μίλητος-Θέατρο

Παλμύρα

Στρογγούλα

Κύπρος

Κύπρος-αρχαία

Σαμοθράκη

Ολυμπία-Ναός του Δία

Ηράκλεια-στήλη ροζέτας

Κνωσσός

Φαιστός

Ποσειδώνας

Ομηρική Τροία

Τάραντας

Δήλος

Κολοσός Ρόδου

Μαυσωλειο

Νάξος

Συρακούσες – Σικελίας

Αλεξάνδρεια – Βακτριανή

Θήρα-Σαντορίνη

Βακτριανή

Αρχαία Κάμειρος

Ολυνθος-Χαλκιδική

Κασσώπη – Χάονες

Μαντείο – Αχέροντα

Πέλλα – Μακεδονία

Ακράγας

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: